Burgerraadslid

Inge Bunte

Inge Bunte (1949) werkte gedurende zo’n 30 jaar bij sociale diensten, in diverse functies. Nadat ze daarmee in 2004 stopte ging ze vrijwilligerswerk doen: bij Slachtofferhulp, het hospice van Wassenaar,  het Buddynetwerk en de Cliëntenraad Wet Werk en Bijstand van Wassenaar. Intussen volgende ze de 5-jarige opleiding tot psychosyntheticus.

Wat zijn je drijfveren?
Ik vind het heel belangrijk dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij en alle kansen heeft om zich te kunnen ontplooien. Dat begint al in het basisonderwijs! Mensen, die van een minimum-inkomen moeten leven, hebben het daarbij niet gemakkelijk. Vooral (maar niet alleen) de gezinnen met kinderen. Dat wordt nog lastiger als er schulden zijn ontstaan. De Partij van de Arbeid komt op voor de belangen van deze mensen. Daar wil ik zowel persoonlijk als voor de PvdA mijn bijdrage aan leveren.

Wat wil je tot stand brengen?
Ik wil dat de PvdA zich bemoeit met de burger en zichtbaar is in de gemeente, zowel in woorden als daden, uitgaand van het sociaal-democratisch gedachtengoed. De PvdA moet daarin duidelijk herkenbaar zijn en een positieve bijdrage leveren aan de Wassenaarse politiek. Dat kan tot gevolg hebben, dat de burgers zich ook gaan bemoeien met de politiek, omdat dat invloed heeft en dus zinvol is.