26 november 2015

Boksschool maakt comeback

Het boksen is weer helemaal terug in het jeugdhonk aan de dr Mansveltkade. In mei kwam daaraan een einde door bestuurlijke perikelen in het jeugd- en jongerenwerk in Wassenaar, maar LV-Boxing, de boksschool uit Leidschendam-Voorburg, heeft inmiddels de activiteiten uitgebreid naar deze gemeente.
Voorzitter en drijvende kracht van LV-Boxing is Nabil Sadeqi. Overdag staat hij als verpleegkundige in de operatiekamer, ‘s avonds staat hij als trainer in de ring. Hij neemt even de tijd voor een vraaggesprek als op deze woensdagavond enkele tientallen jongeren de weg hebben gevonden naar de boksschool. Harry van der Hulst, een oude bekende in de Wassenaarse bokswereld, staat er dan als trainer even alleen voor.
Na een introductieperiode in november, met gratis trainingen, mikt Nabil Sadeqi op veertig sportende leden in december. De boksschool gaat verder onder de naam W-Boxing. De missie is ,,respectvol omgaan met elkaar’’, aldus Nabil, die ook spreekt over een ,,kruisbestuiving van culturen’’.
Gemeenteraadslid Jan van Noort is blij dat LV-Boxing een huurcontract kreeg voor de ruimte in het jongerencentrum: ,,De PvdA heeft zich steeds ingezet voor een boksschool, omdat dit goed is voor karaktervorming en omdat het de jeugd van de straat houdt.’’