25 januari 2015

Betaalbaar wonen bij zwembad

De PvdA zal zich ook dit jaar sterk maken voor meer sociale woningbouw. Dat zegt gemeenteraadslid Jan van Noort in zijn boodschap voor 2015. Na een ,,korte winterstop’’ laat hij in allereerst zijn oog vallen op de braakliggende grond bij het oude zwembad.
,,Klaarblijkelijk hebben bedrijven geen interesse in dit terrein’’, zegt Jan van Noort. Hij wil dat het gebruikt wordt voor de huisvesting van jongeren.
,,Er is alle reden om vrijkomende stukken grond te bestemmen voor sociale woningen,’’ vindt de sociaal-democraat. Het beleid van de overheid is erop gericht om ouderen langer in hun eigen huis te laten wonen. Daardoor zal de doorstroming stagneren. Ook wijst hij op de toestroom van asielzoekers. Wassenaar zal ook een aantal van die mensen moeten huisvesten.
,,Als woningen vrij komen moeten die meer worden toegewezen aan mensen uit de eigen gemeente,’’ vindt het PvdA-raadslid. Dan zullen meer Wassenaarders in de buurt blijven wonen van hun familie. ,,Het is prettig als je als ouder kunt rekenen op je kinderen in de buurt.’’
Jan van Noort heeft niet alleen een nieuwe bestemming in petto voor het zwembadterrein. ,,Laten we ook beginnen met het plaatsen van een voetbalkooi op het grasveld bij de Hofcampweg. Jongeren zien daar al lang naar uit.’’