17 april 2016

Ouderen niet blij met duur seniorencomplex

Het ziet er prachtig uit, maar het is niet voor ons. Dat is de kern van de kritiek van de Federatie Wassenaarse Ouderenorganisaties op het plan voor seniorenwoningen  bij het zwembad. De prijzen van de woningen liggen tussen de 480.000 en 900.000 euro. Dat is veel te duur voor de doelgroep. Een werkgroep van de federatie dringt in een brief aan het college van B en W aan op de ,,bouw van huurwoningen voor de echte middengroepen in Wassenaar’’.
Er zijn in Wassenaar veel te weinig geschikte huizen beschikbaar voor de ,,middendoelgroep’’ van ouderen die net boven boven de klasse van de sociale huurwoning valt. Deze ouderen kunnen de dure woningen bij de complexen van bijvoorbeeld het Van Ommerenpark, de Stoephoutflat, Zomerland of de Schouwenburg niet betalen. ,,Van deze duurdere seniorencomplexen zijn er momenteel voldoende. Zij kampen zelfs met leegstand’’, aldus de brief.
De Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties kan rekenen op de steun van gemeenteraadslid Jan van Noort (PvdA). Hij dringt steevast aan op het bouwen van woningen die betaalbaar zijn. Tussen de sociale huurwoningen en de dure seniorencomplexen zijn er geen of nauwelijks huurwoningen in de gemeente.