18 juli 2015

Knokken voor de boksschool

Hoe het ook verder gaat met het jeugd- en jongerenwerk in Wassenaar, voor de PvdA staat een ding voorop: De boksschool moet blijven in het jongerencentrum aan de dr. Mansveltkade.

Nu de subsidiekraan voor de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Wassenaar is dichtgedraaid, stelt de gemeenteraad zich niet de vraag of het jeugdwerk door moet gaan, maar gaat het erom hoe dat zal gaan.

En op die discussie sorteert PvdA-gemeenteraadslid Jan van Noort graag even voor. ,,Het was mijn partijgenoot Henk Goulooze die zich sterk maakte voor de komst van de boksschool. En terecht. Boksen is een gezonde sport en ook nog eens een goede manier om te voorkomen dat jongeren ontsporen.’’

De PvdA in Wassenaar heeft over de situatie in Wassenaar gesproken met mensen uit de bokswereld. ,,De boksschool Leidschendam/Voorburg zal in de komende weken met een plan komen en met vertegenwoordigers van de gemeente om de tafel gaan,’’ meldt Jan van Noort. Hij kent wethouder Inge Zweerts de Jong als iemand die zich sterk maakt voor voorzieningen voor de jeugd. Van Noort heeft daarom goede hoop dat de boksschool blijft.

,,Een belangrijke voorziening voor de jeugd, naast de voetbalkooi, die nu zo snel mogelijk van de grond moet komen,’’ aldus raadslid Jan van Noort.

Hij wil nu vooral van de jongeren zelf horen, waaraan een goed jeugdbeleid in de gemeente zou moeten voldoen. Bijvoorbeeld via facebook of wassenaar.pvda.nl.