28 april 2015

Herman de Bruijn in de bloemen

Wat Koningsdag is voor heel Nederland, is 1 mei, de Dag van de Arbeid, voor de PvdA. Deze partij heeft een eigen lintjesregen voor jubilarissen, en die ,,valt’’ dit jaar ook in Wassenaar; te beginnen in huize De Bruijn.
Herman de Bruijn werd in Giessenburg geboren in een rood nest en kreeg thuis de politiek met de paplepel ingegoten. Hij schuwde niet het debat met zijn ooms, die het liberale gedachtegoed aanhingen. Het is dan ook niet toevallig dat hij destijds, in Giessenburg, al voor zijn 20e de jongste lijsttrekker was voor de PvdA in ons land. Inmiddels woont Herman in Wassenaar en is hij al 50 jaar actief voor zijn partij.
Dat ging niet ongemerkt voorbij. Dit weekeinde belden Wilma Bergveld, de voorzitter van de plaatselijke PvdA-afdeling, en gemeenteraadslid Jan van Noort aan bij de familie De Bruijn. Herman ontving uit hun handen een gouden jubileumspeld en werd ook nog eens in de bloemen gezet. En natuurlijk werden daar zijn verdiensten gememoreerd; niet alleen voor de PvdA, maar ook voor de dorpsgemeenschap.
Herman de Bruijn woont sinds 1980 in Wassenaar, waar hij als financiële man ging werken voor de gemeente. Veel mensen hier kennen Herman nu van de hulp die hij bood bij het invullen van hun belastingpapieren. Ook voor anderen deed Herman als vrijwilliger waar hij goed in is: financiën.
Zo was hij penningmeester van Blauw Zwart en heeft hij deze functie vandaag de dag bij de Club van Honderd van deze voetbalvereniging. Ook is hij de penningmeester van de plaatselijke Voedselbank.
Uiteraard was Herman, hoe kan het ook anders, lange tijd de penningmeester van de plaatselijke PvdA. Dat is hij nu niet meer, maar Herman en zijn vrouw Ali staan nog altijd klaar voor hun partij.